Jump to content
DeployCentral

pphil01

Members
  • Content count

    12
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About pphil01

  • Rank
    Member

Recent Profile Visitors

1,197 profile views
  1. pphil01

    Latitude E7470 issue

    Hello all. Mine is finally pulling an IP after rebuilding the deployment media with the new driver package added- will report back if the image fails for some reason. Hopefully this will work for you as well kskennedy good luck. ..had no idea that the smart deploy environment also uses the driver packages to load drivers..good to know
  2. pphil01

    Latitude E7470 issue

    Hello, The boot media i am building is for an image and platform pack on the network. Its the actual deployment menu that does not have network access, not the image (i'm assuming if i made an offline boot disk it would work but this would break the way we do images).
  3. Hello all, We recently transitioned from Dell 7450's to Dell 7470's. The trouble is- Smartdeploy PE environment does not load a proper network driver for this particular laptop (no ip and no loaded driver). Is there a way to properly add a new network driver to this PE environment so that i can boot a 7470? http://www.dell.com/us/business/p/latitude-e7470-ultrabook/pd
  4. pphil01

    Must contain at least one volume

    For anyone interested i was able to get around this issue by capturing the image from the smartdeploy iso as described in Appendix 1 in the SmartDeploy User’s Guide (here). This advice was given to me via email by a smartdeploy support rep. When i have time i want to see if this was maybe caused by creating a VM through Vmware workstation instead of going through the "build" wizard.
  5. pphil01

    Must contain at least one volume

    Unfortunately no luck yet. I will email you now, meanwhile here is part of the log file. Thanks! Log is 2/22/2016 1:16:41 PM : BrowseVHD,FileOrFolderExists,WriteToLog : C:\SmartDeploy\Reference Machines exists. 2/22/2016 1:16:41 PM : BrowseVHD,OpenFileDialog,WriteToLog : False, Virtual Disk Files (*.hdd;*.vdi;*.vhd;*.vmdk;*.vhdx)|*.hdd;*.vdi;*.vhd;*.vmdk;*.vhdx||, Select a Virtual Disk, C:\SmartDeploy\Reference Machines, , True, False 2/22/2016 1:16:53 PM : <.ctor>b__2,ShowModal,WriteToLog : MessageBox : Capture Wizard : Scanning disks, please wait... 2/22/2016 1:16:53 PM : <.ctor>b__2,ShowModal,WriteToLog : MessageBox : Capture Wizard : Searching for operating systems, please wait... 2/22/2016 1:16:53 PM : LoadVHDVolumes,GetVirtualDisksAndVolumes,WriteToLog : Virtual disk file name: D:\Virtual Machines\WIN 10 X64\WIN 10 x64 2-22-16\WIN 10 x64 2-11-16-cl2.vmdk 2/22/2016 1:16:53 PM : LoadVHDVolumes,GetVirtualDisksAndVolumes,WriteToLog : Querying volumes. 2/22/2016 1:16:53 PM : GetVirtualDisksAndVolumes,FileOrFolderExists,WriteToLog : D:\Virtual Machines\WIN 10 X64\WIN 10 x64 2-22-16\WIN 10 x64 2-11-16-cl2.vmdk exists. 2/22/2016 1:16:54 PM : LoadVHDVolumes,GetVirtualDisksAndVolumes,WriteToLog : Adding virtual disk. 2/22/2016 1:16:54 PM : GetVirtualDisksAndVolumes,LogTypePropertyValues,WriteToLog : File:D:\Virtual Machines\WIN 10 X64\WIN 10 x64 2-22-16\WIN 10 x64 2-11-16-cl2.vmdk FileSize:19356188672 ReadOnly:True IsSnapshotDetected:False VirtualDisk:System.Runtime.InteropServices.Automation.AutomationMetaObjectProvider VirtualDiskVolumes:System.Runtime.InteropServices.Automation.AutomationMetaObjectProvider VirtualDiskVolumeModels:0 ExtentPaths:0 PrimaryCount:0 DeviceID: Index:0 Signature:0 SignatureLong:0 Size:64424509440 LastValidationErrorMessage: InWindowsPE:False IsSkipped:False IsSkippedFromAnswerFile:False IsDebugSkipped:False HasErrors:False 2/22/2016 1:16:54 PM : LoadVHDVolumes,GetVirtualDisksAndVolumes,WriteToLog : Number of virtual disks: 1 2/22/2016 1:16:54 PM : LoadVHDVolumes,GetVirtualDisksAndVolumes,WriteToLog : Number of volumes: 0 2/22/2016 1:16:54 PM : Validate,#kob,WriteToLog : The virtual disk must contain at least one volume. 2/22/2016 1:16:54 PM : <.ctor>b__4,ShowModal,WriteToLog : MessageBox : Capture Wizard : The virtual disk must contain at least one volume. 2/22/2016 1:16:56 PM : OnClick,Button3_Click,WriteToLog : Capture Wizard, The virtual disk must contain at least one volume., OK 2/22/2016 1:17:25 PM : <.ctor>b__4,ShowModal,WriteToLog : MessageBox : Capture Wizard : Are you sure you want to cancel? 2/22/2016 1:17:26 PM : OnClick,Button2_Click,WriteToLog : Capture Wizard, Are you sure you want to cancel?, Yes 2/22/2016 1:17:26 PM : MessageBoxConfirmCloseCallback,RevertToSelfEx,WriteToLog : RevertToSelfEx returned: 0 2/22/2016 1:17:27 PM : InvokeEventHandler,Application_Exit,WriteToLog :
  6. When I try to Capture a windows 10 image I receive a message saying that the Virtual Disk must contain at least one volume (screen shot taken from http://deploycentral.com/topic/324-unable-to-capture-vm/?hl=%2Bvirtual+%2Bdisk+%2Bmust+%2Bcontain+%2Bleast+%2Bvolume ). I have tried ALL that I could find on this forum but with no luck. I am using VMware workstation 12. If I try to capture a WIn 7 image is works just fine.
  7. Hello Smart Deploy, Is this still the standard for creating a default profile (for Windows 7 with the newest version of smart deploy) or have things changed at all?
  8. Hello, I would like to point the libraries for smartdeploy to a shared location so that others can use them. is this possible? At the very least I would rather not have the default directory point to the root of my c drive. I have tried changing the directory at C:\Program Files (x86)\SmartDeploy\SmartDeploy Enterprise\Resources\Configuration to look like: <SmartDeploy> <SmartDeployDirectory>T:\SmartDeploy</SmartDeployDirectory> </SmartDeploy> BUT all I get is a "Microsoft Silverlight Out-of-Browser Launcher has stopped working" message when I try to relaunch, even If I copy the contents of C:\SmartDeploy to the new location. Thanks in advance!
  9. Just an fyi- ended up just starting from scratch with a new build. Just had too many variables on my machine (ie installed programs) to make sifting through each potential source of the issue worth it. However for anyone else that is having trouble I recommend looking into the version of Sql CE installed, your version of .net and any versions of the windows provisioning tools installed as the issue might have been there.
  10. Glad to see i am not the only one having the same issue.. Did you ever have any luck with this? Nothing I have tried has worked. Any other ideas? Things I have tried: Disabling antivirus, firewall, windows defender, ect Installing through a different profile Reinstalling old product and then uninstalling before upgrading (wiping all leftover enteries). deleting the service (sc delete) "run as administrator" install calling the installer rude names Notes: Windows 7 pro x64 Version 2.0.1010
  11. pphil01

    Two issues

    I have been a smart deploy user for more than a year now, for the most part i have enjoyed the experience. Currently i am having two different issues...One is just annoying and One renders the product useless. I'll start with the primary: 1. I am currently receiving a "Unable to locate a license file" message every time I boot into the new boot environment. Smart deploy proceeds to shutdown. Why is this occurring and how do i get this resolved? the product is currently unusable. 2. While smart deploy was working (note that of course it no longer is), the Deployment Media would be mapped as C. The deployment stops with an error since the disk is the active one. The solution to this has been to run diskpart to re assign drive letters- but I am needing a long term solution. Thanks for any help anyone can provide.
×