Jump to content
DeployCentral

Search the Community

Showing results for tags 'mouse'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Windows Deployment
    • SmartDeploy Enterprise
    • General Deployment Discussion
  • Deployment Components & Tools
    • SmartDeploy Imaging Component (SmartWIM)
    • SmartDeploy Virtual Disk Component (SmartVDK)
  • Knowledge Base
    • SmartDeploy Enterprise

Blogs

  • Allen's Blog
  • Smart Image Deployment
  • Devon's Blog
  • Erik's Blog

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 1 result

  1. Hi there, Just starting the trial period to see if this is something that will work in our environment before purchasing, on paper seems good, it's the gotchas we are trying to work out. We virtualize everything, and for testing purposes I'd like to use VMs to ensure that everything is working. I'll skip the "not being able to have VMware Tools" in the image which makes it impossible to mouse control the gold image, so I'm leaving them until the image is built, and then removing, rebooting, exporting the VMDK from vSphere and then capturing from there so I can at least get an image. Unfortunately after creating boot media and starting a new VM up using that so the SmartPE environment loads, it's mouse only. Cannot use the keyboard to navigate between the options of "capture an image", "deploy an image" etc and the mouse control is crazy. Tried differen things such as using VMware Workstation to attach to the console, using the VMware Web Console etc, but it's uncontrollable. I did on one change by madly clicking and moving the mouse very slightly each time get into the Deploy an image, but as I am testing deploying from cloud I was never able to successfully click into the folder that the image was stored and download. Surely it cannot be impossible to test this on a VM environment? If it can only be tested on physical hardware then it's a non-starter, our EI deployment team does a fair bit of telecommuting and if we can't work on this remotely then we can't work on it at all. And why not, lets get back to the "no VMware tools" in the image as you won't let me capture it. We are looking at a replacement for VMware Mirage, and the gold image there is kept in vSphere, with the VMware Tools installed, and that image gets captured and pushed. Nothing stops us (or you including as an option) of adding a script post-deployment to uninstall any instance of VMware tools if it is required. It's like the option for no snapshots. I'm not going to leave my image builders in the lurch of not being able to roll back from any mistakes, of course I'm going to use snapshots, and of course I'm going to deploy the gold image in vSphere so it can be backed up. This is not a terrible burden, except that to capture a machine with snapshots from what I've read I have to use the SmartPE environment and do the capture from there. Great.. except I can't because it's a mouse-only application and you don't have the VMware Tools in the SmartPE environment so I can't capture that way. There must be something simple I'm missing and can't find because I'm not reading documentation thoroughly, and unfortunately the getting started videos seems to be of the "click this, this, this and this" which is great if there are no issues, if the environment the customer is using is exceptionally simple and only like the one in the video. Sorry for the overly long message, been a long two days trying to get a working option to show for Monday and there's clearly great technology here, but getting to it and using it safely (e.g. snapshots, central images, testing in VM environments) is seeming to be a tad frustrating. Thanks Chris
×