Jump to content
DeployCentral
i3igi3yrd

USB becomes unusable after Media Wizard

Recommended Posts

I've successfully pushed the image to the USB drive several times and the wizard completes successfully, but the USB shows a RAW File System whenever I try to access it after the wizard has run.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try the following:

Open an administrative command prompt

Diskpart

List Disk (determine which disk is your USB stick, probably disk 1 if you only have 1 physical hard drive)

Select Disk 1 (use the correct disk number here)

Detail Disk (ensure you have your USB drive selected)

Clean (this destroys all data)

Create partition primary

Active

Format quick fs=ntfs

Assign letter e: (any available driver letter is fine)

Exit

Re-run the Media Wizard to create the bootable USB drive.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I too have seen this issue. It works fine when using an Intel SSD with a sata to usb connector. When trying some shiny new USB 3 thumb drives, I too am getting the exact same results as the OP.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That seemed to do the trick. I am now off and away using my USB 3 drives now. Just for further information I have been using a Windows 8.1 host to make all of my media. I am not sure if that was having anything to do with the errors or not.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×