Jump to content
DeployCentral
maartenvp

captured VM with SmartWIM but no image name during deploy

Recommended Posts

Hello,

I'm checking out the SmartWIM tool.

I would like to use the tool to automate the capture of several VMs into one WIM.

First I'm trying to capture one VM. The command I use is smartwim /capture L:\Smartdeploy\VMplayer\win2012r2sEN-00 deployOS.wim "W2012". The command runs succesfully.

When I open the WIM file that is created with this command during the Deploy Wizard, I cannot select an image name. The dropdown list is empty.

Now I wonder if what I do is possible with SmartWIM? And if it is possible, what am I doing wrong?

Thanks already for helping.

Best regards,

Maarten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Maarten,

This happens when the WIM's meta data is not complete.

Try capturing while the machine is powered on. To do so, boot your virtual reference machine to C:\Program Files (x86)\SmartDeploy\SmartDeploy Enterprise\SmartDeploy_x64.iso. Then opening a command prompt by clicking the link on the splash screen and entering the above command again. You will have to save the .WIM to a network share, which can also be the local host.

Thanks,

SmartDeploy Support

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...